Roda de Premsa

CONVOCATÒRIA DE RODA DE PREMSA

Quin ha de ser el futur dels terrenys municipals de la Fira de Montjuïc?

El recinte firal de Montjuïc ocupa 27 hectàrees de sòl públic al centre de Barcelona. L’Ajuntament n’és el propietari i la Fira de Barcelona, el llogater privilegiat. La cessió actual dels terrenys acaba el 2025, però l’Ajuntament ja ha signat un acord amb la Generalitat i la Cambra de Comerç per prorrogar-la i portar a terme un projecte de renovació del recinte firal impulsat per la Fira, anomenat “Univers Montjuïc”, del qual no se’n coneixen els detalls.

La plataforma La Fira o La Vida ha nascut per exigir que l’Ajuntament:

  1. S’abstingui de ratificar el pla de finançament del projecte “Univers Montjuïc”. Sobretot sense abans donar-ne a conèixer els detalls.
  2. Rectifiqui públicament el compromís adquirit amb la Generalitat i la Fira (i d’esquenes a la ciutadania) per tal d’obrir un debat de ciutat i deliberar amb la societat civil organitzada, des d’ara fins al desembre de 2025, quin ha de ser el destí dels terrenys municipals.

En el marc d’aquest debat i sota el lema #LaFiraOLaVida, la plataforma es posiciona a favor de la elaboració participativa d’un projecte per transformar l’actual recinte firal en un barri obert i ple de vida, amb milers d’habitatges públics, llocs productius arrelats al territori, equipaments de proximitat per al veïnat i espais públics verds i inclusius.

Per tal d’exposar els nostres arguments i respondre les vostres preguntes, convoquem tots els mitjans de comunicació a la

RODA DE PREMSA

que tindrà lloc dijous 30 de maig, a les 11:00h, a la plaça d’Espanya, a l’esquerra de les torres venecianes que encapçalen l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

PLATAFORMA VEÏNAL LA FIRA O LA VIDA.

  • Web: lafiraolavida.cat
  • Twitter: @fira_vida
  • Mail: lafiraolavida@gmail.com

Documents adjunts: